Databaser

På disse sider finder du forskellige typer af værktøjer til at søge litteratur og information. OUH-ansatte, studerende og ansatte ved Syddansk Universitet har fjernadgang til de fleste af de licensbelagte elektroniske databaser, e-tidsskrifter og e-bøger.

Tidsskrifter: Videncentret og Syddansk Universitetsbibliotek tilbyder adgang til over 5000 sundhedsvidenskabelige løbende elektroniske tidsskrifter og de kan søges her. Trykte tidsskrifter finder du i kataloget. SDUB og Videncentret har kun meget få trykte, løbende tidsskrifter tilbage, da stort set alle over 5.000 sundhedsvidenskabelige, løbende tidsskrifter nu er elektroniske. Bestanden af trykte tidsskrifter i magasin er derimod stadig betydelig.

Databaser: Videncentret, Syddansk Universitetsbibliotek og Danske Regioner tilbyder adgang til en lang række databaser. I databaselisten har vi udvalgt de sundhedsfaglige databaser, både de licensbelagte og databaser med gratis adgang. Ud for hver database er der en i-knap med information om databasen og om hvordan du får adgang. Søger du databaser indenfor andre fagområder skal du gå til Syddansk Universitetsbiblioteks samlede oversigt over databaser. På denne side er en liste over databaser, som indeholder guidelines indenfor sundhedsvidenskab.

Bøger: Leder du efter trykte bøger, søger du i kataloget. De nyeste kliniske bøger, som er udgivet efter 1995, er opstillet i Videncentret. Vi har desuden et meget stort antal e-bøger. Videncentret og Syddansk Universitetsbibliotek har adgang til omkring 180.000 e-bøger og antallet af sundhedsvidenskabelige e-bøger er omkring 10.000. Alle e-bøger kan søges i Syddansk Universitetsbiblioteks katalog, hvor der vælges 'Elektronisk materiale' under type.

Ordbøger: Videncentret tilbyder adgang til ordbogspakken Engelsk Pro Medicin fra Gyldendals Forlag og til Klinisk Ordbog. Ordbøgerne er tilgængelige i Videncentret og på OUH, Odense og Svendborg og desuden med fjernadgang for ansatte samme sted. I Videncentret og for studerende ved Syddansk Universitet er der adgang til Ordbogen.com. Alle ansatte i Region Syddanmark har også adgang til ordbogen.com.

Billeder: Du kan få en oversigt over vores billeddatabaser her, hvor deri fanen 'Typer m.m.' vælges 'Billedbase' under type.

Aviser: Er du interesseret i danske eller udenlandske aviser, så er her en oversigt over de avisdatabaser, vi har adgang til her, hvor deri fanen 'Typer m.m.' vælges 'Aviser' under type.

Statistik: Statistik kan søges i forskellige databaser, se oversigten over muligheder her, hvor deri fanen 'Typer m.m.' vælges 'Statistik' under type.